Trusts, holdings en offshore-rechtsgebieden

Een typisch product van offshore-rechtsgebieden is de oprichting van internationale commerciële bedrijven of de vorming van trusts die onder meer tot doel hebben de identiteit van hun eigenaren te beschermen, waardoor ze allerlei soorten zaken kunnen doen met belastingbesparingen. We vertellen je ...

Het lijdt geen twijfel dat een van de voordelen van offshore bedrijven het is hetzelfde bestaan ​​van geschikte bankentiteiten om de belastingresultaten te overschaduwen. Het is zo dat nationale bankondernemingen dochterondernemingen vormen in offshore-rechtsgebieden die optreden als authentieke bijkantoren.

Via dit systeem leiden ze het lokale bedrijf om naar het hoofdkantoor van het betreffende land en passen ze de wetgeving toe om het bedrijf dat is afgeleid van het moederbedrijf te overschaduwen. En het is dat er zelfs vandaag jurisdicties zijn die geen bedrijfsinkomsten belasten of worden belast op dividenden die in het buitenland worden uitgekeerd of, bij gebrek daaraan, het belastingtarief van de inkomstenbelasting minimaal is.

Een andere veronderstelling zijn de politieke eenheden die de in het buitenland verkregen voordelen van de ingezeten vennootschappen vrijstellen van inkomstenbelasting, met als bijzonderheid dat ze in sommige gevallen de belasting inhouden op dividenden die door de ingezeten vennootschap worden betaald aan niet-ingezetenen of Ze houden geen inkomstenbelasting in als belasting op uitgekeerde dividenden.

Het belangrijkste voorbeeld is offsore rechtsgebieden waar inkomstenbelasting niet van toepassing is op holdings en zelfs vrijgesteld van belasting op dividenden en rente betaald ten gunste van de aandeelhouders van de holding.

Voorbeelden van het succes van offshore-rechtsgebieden

Het feit dat deze jurisdicties niet verdwijnen en ook niet zullen verdwijnen, is een voorbeeld van het volgende: het is mogelijk om een ​​vennootschap aan toonder op te richten in het gebied van de Britse Maagdeneilanden waar de aandelen in bewaring worden gegeven bij een erkende entiteit via de die de Stock Custody Agreement wordt genoemd waarmee de benoemingsvereiste niet is geschonden of, bij gebrek daaraan, de aandelen aan toonder worden geplaatst in naam van een trust, waarbij op de een of andere manier het verhullende effect van de begunstigde van de huur. verschillen tussen de wetten van de politieke eenheden. Een klassiek voorbeeld van wat wordt vermeld, is te vinden in de acties van multinationale ondernemingen die hun activiteiten ontwerpen onder de wetgevende arbitrage van offshore-rechtsgebieden, waar ze winstgevende voordelen behalen in vergelijking met nationale wetgeving.

Een ander voorbeeld is de veronderstelling om onder Nederlandse heerschappij een Europees offshore bedrijf op te richten, waarbij de partner een Nederlands bedrijf is en een commanditaire vennoot bestaande uit een Nieuw-Zeelandse trust met een gemeenschappelijke begunstigde.

Hiervan kunnen talloze voorbeelden worden gevormd die de effectieve levensduur van de via offshore-jurisdicties gebrachte bedrijven bewijzen. Men moet zich realiseren dat het offshore-fenomeen wordt verklaard door de toenemende toename van grensoverschrijdende bedrijven, waar het exacte concept van verblijf zich vermengt en bevoorrechte gebieden ontstaan ​​voor niet-ingezetenen met geen of verminderde belasting en toegestane financiële deregulering die werkt als een voorrecht.

En tot slot wordt een ander voorbeeld gevonden in het geval van multinationale ondernemingen die hun activiteiten ontwerpen onder de wetgevende arbitrage van offshore-rechtsgebieden, waar zij profiteren van winstoogmerk in relatie tot nationale wetgeving.